onsdag 17. november 2010

Har ikke oppdatert mye i det siste, så her komer kanskje, muligens ett litt lengre innlegg ;-)

I dag hadde vi familiegruppe frokost! Spiste frokost med familiegruppa mi på 7 stk. NAM! Vi hadde armeriddere, baguetter, hjemmelaga brød, golden sirup, marple sirup, bringebær syltetøy, eggerøre, bacon, sjokoladepålegg, peanuttsmør, kaffe, tea, juice. Rett og slett hærlig. Så nå har jeg testa ut å spise frokost på mer amerikansk hvis: French toast med sirup! For to dager siden fikkk vi pannekaker til frokost - med sirup! Ikke rart folk legger på seg her (når vi får 2 desserter om dagen). Likevel klager folk på maten! Spent på å gå på vekta når jeg kommer hjem ;-)

Jeg hadde en kjempebra helg denne helga som var. Fredag lærte vi kyle-dance: skottsk dans. Holdt på i 1,5 time. Det kan kalles en workout! Men var kjempe gøy :) Lørdag var vi en gjeng som gikk til Over Kellet og spiste på Pub. Visste du at curry er blitt kåret til britenes favoritt mat? Nå skjønner jeg i alle fall hvorfor vi får så mye indiskmat på skolen. Vi tok taxi tilbake. 7.30 var det volleyball turnering, og jeg var med på et lag. Vi var ikke akkurat veldig gode, men vi hadde det veldig gøy :) Etter det var vi en gjeng som så Mulan i biblioteket og spiste norsk firkløver :D Søndag var jeg på outreach, og dette var definitivt den beste dagen. Var ikke så mange folk, og det var lettere å snakke med de som var der. Og vi er blitt bedre kjent som et team :)

De siste ukene er det dette vi har lært:
- Vi har blitt ferdig med Personal Evangelism. Her lærte vi om grunner til hvorfor folk evangeliserer, og detaljert hvordan vi kan stille spørsmål på en god måte, bibelversk som er viktig, og rett og slett hvordan vi begynner en helt vanlig samtale (hva kan vi snakke om). Veldig bra! Vi måtte skrive en oppgave på 500 ord om evangelisering forrige uke.

- "The Upper room discourse": Johannes evangeliet kap 13-17. Vi har lært om bakgrunnen til denne hendelsen (som enten tok plass in "the upper room" eller ute i gaten), mye om Johannes som har skrevet ned dette, "the setting of this discourse", the structure, the character of Jesus, the testimony of jesus, the humanity of jesus, og detaljert om the confusion of the disciples (kap 14). Det er veldig bra og veldig interessant!

- Denne uka: Detaljert undervisning om Kolosserbrevet av Derek Stringer og "The Sermon on the mount" (matteus 5-7). Når det gjelder det sermon on the mount har vi lært om grunnen til den ble skrevet, publikumet, focuset, forfatteren, og vi har gått i dybden av noen bibelvers f.eks vi er lys og salt i verden, hvorfor kristne skal være gavmilde og i dag om bønn.

Oppgaver framover:
- Personal testimony in your familygroup - fortell hvordan du ble en kristen, hva Gud gjør i livet ditt i dag osv. Passed!
- Vise alle bevegelsene fra gamle testamentet med familiegruppa de. Passed!
- En større oppgave om forkynneren eller 1.samuel skal leveres nå på torsdag: Grunnen til at boka var skrevet, the main message, ble du overrasket over hvordan Gud handlet noen steder?, skriv minst to ting som du kan bruke i ditt daglige liv
- Torsdag skal vi ha diskusjon fra sermon on the mount, en 500 ords refleksjon må leveres til tirsdag.
- Til torsdag neste uke må vi ha laget en brosjyre til enten aldersgruppen 14-18 år, voksne ell gamle som sier noe om hvordan man blir kristen og hva det vil si. Her kan vi få brukt være kreative evner :)

Ellers har jeg levert en oppgave på 1500 ord om en bok "alive in christ", en 1000 ords oppgave om "worldview" og sikkert noe mer som jeg ikke husker...

Det aller viktigste jeg lærer: It's all about relationship. Jesus is your best friend! He loves you! He has made you clean as snow. He is living IN you, and therefore you have His strength. I can't - Christ Can!

Noe DU vil at skal utdypes i mine innlegg, eller noe du lurer på om skolen og England?

Ingen kommentarer: