tirsdag 19. januar 2010

For deg

Èn mann. Ett oppdrag. Èn historie. Mange forfattere. Flere filmer. Har du sett en av de? Passion of the Christ, eller filmen om Jesus med Jeremy Sisto i hovedrollen?

Trailer her.

Det finnes mange grusomme filmer her i verden. Skrekkfilmer, grøssere, krigsfilmer osv. Men disse to øverst nevnte filmene er det noe spesielt med.

Å se en uskyldig mann bli pisket. Slagene som kommer fra muskelbunter. De slår alt de kan med tau som borer seg langt ned i huden din. Smerten kan ikke forestilles! Blodet som renner. En krans av torner presset nedover hodet. Nåler som nagler seg inn i det. Det røde, seige blodet som renner nedover ansiktet.

Et kors DU selv skal henge på, som DU selv må bære. Tross i at du ikke orker. Smerten på ryggen svir. Dette kan ikke sammenlignes med å få salt i såret. Blodet som klistrer seg til kappen din. Blod som renner ned fra hodet. Seig, mørkt, ekkelt. Renner i øynene, inn i munnen, og du kjenner din egen blodsmak. Og du vet at torturen ikke er over.D

Lagt på den støvete sandbakken. Bjelken som er festet under armene dine. Den svarte naglen som blir lagt i håndflaten din. 5-10 cm lang, 1-2 cm bred. Hånden blir løftet av mannen som står over deg. Hammeren i hånden glinser i sola, og slaget treffer med voldsom kraft. Naglen borer seg inn i huden, inn i beina. Det eneste som kan beskrive dette er helvete. For det skjer ikke bare en gang. Du blir heist opp på korset, og blir hengende i naglene som er spidda gjennom kroppen. Du står der som festet på et grillspyd, som mat til gribbene i solsteika. Det eneste du vil er å dø, men det skjer langsomt..

Det er noe spesielt med denne historien. Den er basert på en sann historie. Ikke at det ikke finnes andre historier som er det. Men denne mannen gjorde dette for deg!

Når man er så vant til å se filmer som kun er diktet opp, er det vanskelig å forestille seg at dette faktisk har skjedd…

2 kommentarer:

Susanne Thauland sa...

Utrolig hva han har gått igjennom bare for oss!
sv: takk for kommentar, natta:)

susanne Thauland sa...

Fin blogg du har nå! Headeren din er råkul :D