tirsdag 11. mai 2010

Hva? Har tida gått så fort?


Ser det er lenge siden jeg skrev sist. Først kan jeg si at vi kom trygt tilbake fra Peru og hadde det kjempefint der! Vi kom hjem akkurat før de stengte alle flyplasser, så det var deilig. Etter det hadde jeg 2 uker med prøver og tentamener. STRESS! Men så dro hele trinnet på skoletur til Paris Normandie og Brüssel. Kjempekoselig.

Vi tok buss ned til Paris. Tok ett døgn. I Paris gikk vi rundt i gatene, spiste god mat og ikke minst så masse historiske ting: Eiffeltårnet, speilsalen i Versailles, Concorde plassen hvor giljotinen stod under den franske revolusjonen, Triumfbuen Napoleon bygde til ære for falne soldater, Invalidedomen hvor Napoleons levninger ligger, Louvre: stort museum som huser Mona Lisa. Har nå en kjempestor glass pyramide til inngang, katedralen Notre Dame, den nydelige kirken Sacre-Ceur, og hovedgata Champs-Elysèes. Paris er en flott by. Disneylandet var vi så klart også innom.


Videre dro vi til Normandie. Vi var innom D-dag museumet hvor vi fikk info om hva som skjedde under og etter dagen (6.juni 1944. Store vendepunktet under 2. verdenskrig). Etter det dro vi til Point du Hoc hvor var det bratteste stedet soldatene måtte klatre opp for å vinne. Til slutt var vi innom Omaha Beach og The American Cemetory hvor veldig mange amerikanske soldater er begravd. Gravsteinene var av marmor, men så helt nye ut. De tar utrolig bra vare på stedet!

Deretter dro vi til Brüssel, men stoppet i Waterloo og fra løvehøyden skuet vi utover stedet hvor Napoleon tapte slaget. I Brüssel var vi innom EU-parlamentet, og vi så den kjente lille statuen Manne-Pis, og Grande-Place. Nydelig plass! Så måtte vi så klart kjøpe oss belgisk vaffel med krem, jordbær, banan og sjokoladesaus. Digg! Vi var noen andre som spiste tre retters middag om kvelden. Kjempe godt.

Vi hadde altså en fantastisk tur!
Fjortis bilde i speilsalen i Versialles
American Cemetory
Belgisk vaffel
Notre Dame

Disneyland!

Ingen kommentarer: