fredag 4. november 2011

November Conference


Nå er jeg tilbake etter 4 kjempefine dager på conference. Tok ikke noen bilder, men legger heller ut en fin sang jeg og noen andre sang før lock-up på kvelden. Den finnes på norsk, men fant den ikke på youtube. Jeg ble utrolig glad når jeg fant en lovsang hvor jeg kunne synge på norsk og de på engelsk (liker faktisk den norske teksten bedre). Uansett! Litt av det vi gjorde!

Mandag og tirsdag hadde vi timer om "The Character of God". Stikkord fra det vi var inne på:
1. Worship and Worldviews.
"Worship starts with seeing You", "No one can sing on things they haven't seen", "True worship is the act of ascribing ultimate value to something that engages your entire being: mind, will, body and emotions", "When we see God for who he is, the only response is worship!"
2. Who is God?
3. God is BIG!
4. God is fearfully awesome!
5. God is loving, gracious and kind.

Kjempebra og spennende timer!

Onsdag hadde vi undervisning fra engage. Vi begynte med å snakke om vår "mission tatement". En missionstatement er noe de fleste organisasjoner har som kort sier hva de jobber. Disneyland f.eks jobber for at alle i alle aldre skal ha det gøy! En av innleveringene vi har er å lage vår egen og sammenligne den med kirken vår sin eller SWYM, Vi lærte om kjerne verdiene i ungdomsarbeid: uformell undervisning, bygge de opp ved å la de få være en del av ungdomsarbeidet og gi de autoritet og til å lede noe hvis de vil ol. Vi var innom unicefs barnekonvensjon og England's lovverk mot diskriminering etc. Bra undervisning.

Torsdag hadde vi om apologetikk og vi fikk høre "Ateisten's top ten spørsmål!" og var inne på litt av de forskjellige. Han som underviste oss var kjempe flink og entusiastisk. Han har lest alt fra koranen, buddha litteratur, og masse vitenskapsbøker og vet utrolig masse! Han fortalte oss om big bang, evolusjonsteorien og lignende. Visste du at hvis big bang hadde skjedd 0.0000000000000001 sekunder saktere eller fortere kunne aldri universet blitt til? Var utrolig spennende å se de ubeskrivelige marginene for at livet skulle bli til (som bare beviser at det må være en Gud som har skapt det). Vi lærte også mye om hvordan arkeologi og manuskripter beviser Bibelen. Og noe som er ganske kult er at mange vitenskapsmenn som har prøvd å motbevise Bibelen pga de historiske faktaene faktisk har måttet gå med halen mellom beina når det viser seg at Bibelen er mye mer nøyaktig!

Mellom undervisningen har vi hatt lovsang, bønnestund, bønnevandring hvor vi har bedt for alle ungdommene våres, hatt tid sammen i de små gruppene våres, bål og grilling av marshmellows og spilt spill etc.

Var kjempekoselig å se alle igjen og få lovsynge og be sammen. I tillegg var det kjempedeilig å se hvordan motivasjonen min til å lære plutselig kom tilbake og jeg nøyt alle timene, diskusjoner, få stille spørsmål etc. Tror det hjalp litt ekstra at jeg har vært borti ting før fra Capernwray, og vgs. Var morsomt å se at jeg faktisk husker noe av det og få repitert og bygd på info.

SWYM er toppers!

Ingen kommentarer: